logo

Ansigt til ansigt (1.-3.kl.)

Det tværfaglige projektet Ansigt til ansigt handler om etik og identitet og sætter fokus på det at blive set og se den anden. Eleverne skal arbejde med konkrete aflæsninger af andres ansigter og diskutere, hvordan man kan reagere og handle på forskellige ansigtsudtryk. I forløbet indgår portrætter og selvportrætter, som eleverne også skal aflæse for stemning og humør. Undervejs tegner eleverne hinanden og afslutningsvis laver de såvel et selvportræt.

Som en del af projektet tilbydes  en spændende dramaworkshop med gæstelærer. 


 

 

Ordapotek - poetisk leg med kristne grundbegreber (4.-6. kl.)

ill. Birgitte Ahlmann, 2014.

I et legende og poetisk projekt skal eleverne ved hjælp af ord, digte og genstande filosofere sig ind i de kristne grundbegreber , som man ifølge Fælles Mål (FFM) skal have kendskab til for at vide, hvad kristendom er. 

Projektet er inspireret af Morgen Søndergaards Ordapotek, og de begreber, som eleverne skal tage livtag med, filosofere over, folde ud og komme i æsker er: skabelse, frelse, Guds rige, evigt liv, kærlighed, næsten, tro, håb, dom, synd, skyld, næsten, barmhjertighed, nåde, tvivl, og tilgivelse. ER der bivikninger ved frelsen?  Hvordan dosseres kærlighed? etc. 

Til projektet hører æsker til hver elev og indlægssedler til hvert begreb, et læreroplæg og en lille ordbog med hhv. et poetisk og et teologisk opslag for hvert begreb.  

 

 


 

 

NYHEDER

Årsplan 2015/2016 

26/8: Lydspor - Lærerkursus
Trinitatis Kirke.

10.9: Religionernes Dag: Ritualer
Moesgaard, Aarhus.

21/10: Lærerkursus - Dødeopvækkelser
Et kursus om det mytisk-poetiske sprog
Grundtvigskirken, København.

22/10: Lærerkursus
Kan man forstå med kroppen? 
CFU København. 

 

 

 

TYPO3 CMS & WEBDESIGN - WWW.T3CMS.DK