logo

Lydspor - Leg med lyd i bibelske fortællinger (1.-3. KL.)

Hvordan udtrykker orgelmusik følelser og stemninger?  Og hvordan kan man selv lave en historie der fortælles gennem lyde og musik? Projektet indledes med et kirkebesøg, hvor eleverne sammen med præsten og organisten lytter sig ind i musikken og tolker stemninger af sorg og glæde, melankoli og eufori. På skolen fordyber eleverne sig derefter i 5 udvalgte Bibelfortællinger, der handler om grundlæggende tilværelses-spørgsmål.

Afslutningsvist laver eleverne deres egen lydfortælling ved at sample lydeffekter og musikstumper fra en ny-udviklet it-platform. 

Se en smagsprøve på den tilhørende animationsfilm her!

Projektet indeholder:

1. Læreroplæg/elevopgaver/lydsang
2. Animationsfilm
3. Kirkebesøg med orgelmusik
4- IT-platform
5. Lærerkursus (læs mere her!)

Projektet udbydes af landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester. 
Tilmelding: 1. september!

 


 

 

Skabelse og undergang - et myteprojekt (4.-6. KL)

Joachim Skovgaard: Kristus i de dødes rige. SMK.

Projektet handler om temaerne skabelse og undergang i egyptiske, nordiske og jødisk-kristne myter. Gennem arbejdet med de tre mytespor bliver elverne fortrolige med mytegenren og med de to temaer. Det overordnede formål med projektet er at give eleverne en forståelse af den grundlæggende rytme af skabelse og undergang i tilværelsen. 

Projektet starter med en omvisning i den egyptiske samling på Glyptoteket, og undervejs i forløbet besøger klassen den lokale kirke, hvor de bliver introduceret til temaerne skabelse og undergang, der i kristendommen har et ekstra led, nemlig den kristne treklang af: liv, død og ny begyndelse. Denne treklang formidles gennem en billedserier over Jesu liv, død og opstandelse. 

Projektet indeholder:

1. Læreroplæg/elevopgaver/lydfiler
2. Tegneserier med de tre myter (3 hæfter til hver elev)
3.  Besøg på Ny Carlsberg Glyptotek
4. Kirkebesøg


 

 

Ordapotek - poetisk leg med kristne grundbegreber (4.-6. kl.)

ill. Birgitte Ahlmann, 2014.

I et legende og poetisk projekt skal eleverne ved hjælp af ord, digte og genstande filosofere sig ind i de kristne grundbegreber , som man ifølge Fælles Mål (FFM) skal have kendskab til for at vide, hvad kristendom er. 

Projektet er inspireret af Morgen Søndergaards Ordapotek, og de begreber, som eleverne skal tage livtag med, filosofere over, folde ud og komme i æsker er: skabelse, frelse, Guds rige, evigt liv, kærlighed, næsten, tro, håb, dom, synd, skyld, næsten, barmhjertighed, nåde, tvivl, og tilgivelse. ER der bivikninger ved frelsen?  Hvordan dosseres kærlighed? etc. 

Til projektet hører æsker til hver elev og indlægssedler til hvert begreb, et læreroplæg og en lille ordbog med hhv. et poetisk og et teologisk opslag for hvert begreb.  

 

 


 

 

NYHEDER

Årsplan 2015/2016 

21/10: Lærerkursus - Dødeopvækkelser - Aflyst!! 

22/10: Lærerkursus
Kan man forstå med kroppen?
CFU København. 

24/11: Lærerkursus
Forum Teater, Edison KBH

26/11: Lærerkursus 
Forum Teater, Edison KBH

 

 

TYPO3 CMS & WEBDESIGN - WWW.T3CMS.DK